Modificare cota TVA de la 1 ianuarie 2016 pentru companiile platitoare de TVA

Asa cum bine stiti, de la 1 ianuarie 2016, cota TVA se modifica de la 24% la 20%. Deoarece ne dorim ca modificarile legislative sa nu afecteze procesul de facturare, am dezvoltat cateva unelte menite sa va ajute sa operati rapid modificarile care intervin.

In acest sens, am eliminat posibilitatea de a completa manual cota TVA pentru produsele si serviciile companiei Dvs si am introdus o lista din care se poate selecta cota de TVA. Optiunile disponibile in acest moment sunt 24%, 20%, 9% si 5%. Dupa cum puteti observa, am introdus noua cota de tva in lista. In acest moment, selectia automata se realizeaza pe cota TVA 24% asa cum se aplica in acest an. Incepand cu data de 1 ianuarie 2016, selectia automata a cotei TVA se va face cu noua valoare de 20%.

 

De asemenea, pentru a usura procesul de actualizare a cotei TVA pentru produsele si serviciile companiei Dvs, in listing-ul de facturi vom verifica daca firma Dvs are produse si servicii cu vechea cota de 24%. In cazul in care vor exista produse si servicii cu cota TVA 24% , va vom oferi posibilitatea de a le actualiza printr-un singur click la noua cota ce se aplica dupa data de 1 ianuarie 2016.

 

Înapoi